Διαδικτυακή έρευνα αποκαλύπτει!
Μια διεθνής μελέτη, για τις αθλητικές Ακαδημίες για παιδιά και νέους κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω πανδημίας COVID-19, ανέδειξε τη μεγάλη σημασία του αθλητισμού για την κοινωνική, ψυχική και σωματική ευεξία.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Ηνωμένο Βασίλειο), το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (ΗΠΑ), το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις (ΗΠΑ) και το Πανεπιστήμιο της Βασίλισσας (Καναδάς), και δεν έχουν ακόμη τελειώσει, τα πρώτα ευρήματα έδειξαν ότι σχεδόν το 80% των γονέων που ερωτήθηκαν (78 τοις εκατό) ανέφεραν μείωση της ψυχοκοινωνικής υγείας και ευεξίας των παιδιών τους.
Το αποτέλεσμα του lockdown δεν ήταν μόνο αισθητό στα παιδιά, καθώς το 75% των προπονητών των Ακαδημιών ανέφεραν ότι είχαν την αίσθηση ότι η διακοπή του οργανωμένου αθλητισμού, ειδικά των μικρών ηλικιών, είχε αλλάξει και την δική τους κοινωνική διάθεση.
Πάνω από 500 γονείς, προπονητές και διαχειριστές αθλητικών Ακαδημιών από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Νότιας Αφρικής, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα στην έρευνα.
Η σημασία του αθλητισμού των νέων για την κοινωνική ευημερία των ανθρώπων επισημάνθηκε επίσης από τους γονείς, οι οποίοι εξήγησαν ότι είναι επίσης ζωτικό μέρος της δικής τους κοινωνικής ευημερίας και διάθεσης, περιγράφοντας το αθλητισμό των νέων ως «βασική μας κοινωνική συναναστροφή, μια και περνάμε τον χρόνο μας έξω, και είμαστε σωματικά ενεργοί με τους γύρω μας, την κοινότητά μας ».
Όσοι από εσάς θέλετε να συμμετάσχετε, γονείς, παράγοντες, προπονητές, η διαδικτυακή έρευνα παραμένει ανοιχτή και περιμένει απαντήσεις.
Ο Δρ Adam Kelly, Ανώτερος Λέκτορας και Υπεύθυνος Μαθημάτων για Προπονητική και Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε:
“Είναι άγνωστο πότε ή πώς θα συνεχιστούν οι αθλητικές δραστηριότητες των νέων και στις Ακαδημίες”.
“Ανεξάρτητα από αυτό, η ευκαιρία αξιολόγησης των υφιστάμενων αθλητικών δομών για νέους και νέες, παράλληλα με την προώθηση των αναγκαστικών στρατηγικών που έχουν αναπτυχθεί δυναμικά κατά τη διάρκεια του lockdown, μπορεί να δώσει μια μεγαλύτερη έμφαση στην ανάγκη καλύτερης ανάπτυξης του νεανικού αθλητισμού στο μέλλον.”
“Ως εκ τούτου, μπορούμε να επιλέξουμε να προσαρμόσουμε τα αθλήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες όσων θέλουν να συμμετάσχουν. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να αλλάξουμε σε τι και πώς συμμετέχουμε σε αθλητικές δραστηριότητες για νέους, πώς αλληλεπιδρούμε με συνομηλίκους, προπονητές, γονείς και κοινότητες, καθώς και τα περιβάλλοντα στα οποία ασχολούμαστε με τον αθλητισμό.”