Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Το νέο κλειστό του Γαλατσίου

Το νέο κλειστό του Γαλατσίου

Βιοκλιματικό το νέο κλειστό στο Άλσος Βέικου

Μετά από μεγάλη αναμονή για κάποια σχέδια του νέου κλειστού των 14,5εκ €, στο Άλσος Βέϊκου, το Galatsisports, επιτέλους, τα βρήκε και σας τα παρουσιάζει Λίγη προϊστορία…

Με ανάρτηση στη Διαύγεια στις  26/9/2024, με αριθμό 6ΚΓ846Ν469-ΖΑΣ η  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Α Ε του ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ αποφάσισε:

α) την έγκριση της διενέργειας δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων της Οδηγίας 2014/24/ΕΕ για την ανάθεση της σύμβασης κατασκευής του έργου «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ», προϋπολογισμού 14.422.000,00 ευρώ, συμπ. ΦΠΑ 24%, με ανοικτή διαδικασία μέσω του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ,

β) του σχεδίου των όρων της διακήρυξης και των οικονομικών και συμβατικών τευχών για την ανάθεση της σύμβασης και γ) τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Σήμερα, μετά 4 μήνες, περιμένουμε να δούμε την προκήρυξη του διαγωνισμού με όλα τις τεχνικές λεπτομέρειες του νέου γηπέδου.

Τα στοιχεία που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι από το site της αρχιτεκτονικής εταιρείας που έκανε τη σχετική μελέτη με ανάθεση από το Δήμο Γαλατσίου, KAAF ARCHITECTS.

Η κατασκευή περιλαμβάνει:

  • το κεντρικό γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες θεατών,
  • ενσωματωμένο ημιώροφο/γκαλερί περιμετρικά,
  • αποδυτήρια αθλητών και διαιτητών, χώρους υγιεινής,
  • γραφεία διοίκησης, γραφεία συλλόγων και βοηθητικούς χώρους

συνολικής επιφάνειας 4000 τ.μ. Το νέο γήπεδο θα αντικαταστήσει το υπάρχον γυμναστήριο στην ίδια τοποθεσία, το οποίο πλέον θα κατεδαφιστεί κυρίως επειδή τα υλικά κατασκευής του δεν μπορούν να πιστοποιηθούν σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Το νέο κτίριο στηρίζεται:

α) σε βάση βάθρου από οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν) για τις περιοχές κάτω από το ισόγειο επίπεδο του γηπέδου, και

β), σε κατασκευή με προϊόντα ξύλου για τις περιοχές πάνω από το τελικό επίπεδο του γηπέδου, δηλαδή, ξυλεία με κόλλα, κόντρα πλακέ και ξυλεία με σταυροειδείς στρώσεις.

Το κλειστό γυμναστήριο  είναι ορθογώνιο μήκους 45 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων.

Η οροφή καλύπτεται με ειδικά ελαφριά κομμάτια από αδιάβροχο, ανακυκλώσιμο, εκτυπώσιμο πλαστικό πολυμερές με υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Η πρόκληση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είναι να δημιουργήσει ένα βιοκλιματικό δομικό κέλυφος που θα διασφαλίζει ότι το κτίριο είναι μόνιμα στη σκιά, που ευνοεί τον φυσικό αερισμό, ψύξη και φωτισμό, ανακυκλώνει νερό από την οροφή και διαμορφωμένες επιφάνειες για άρδευση, προάγει τη συλλογικότητα, τον υγιή ανταγωνισμό και προωθεί την ιδέα του «fair play», χρησιμοποιεί την αρχή της βιωσιμότητας. υπάρχουσα μεσογειακή χλωρίδα του Άλσους και, τέλος, ενσωματώνεται στο παγκόσμιο δίκτυο βιώσιμων κατασκευών ελαχιστοποιώντας το οικολογικό του αποτύπωμα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη θετική του επίδραση στο περιβάλλον.

Κοινοποιήστε

Σχετικά άρθρα

Πάνω