Συνέχεια σήμερα , στο e-debate του Galatsisports, με τις απαντήσεις του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Μαγκανάρη, του επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Γαλάτσι – Νέα αρχή».
1. Ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Πείτε μας τα σχέδια σας, τις προτάσεις σας, για το κομμάτι του Αθλητισμού στο Γαλάτσι;
Τρείς είναι οι βασικοί άξονες σχετικά με το θέμα μας:
Συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας, τα οποία αποτελούν ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, με προσφορά στη νεολαία μας, όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο.
Τακτική Επιχορήγηση με βάση τις δυνατότητες του προυπολογισμού (προβλέπεται ποσοστό επί των τακτικών εσόδων).
Συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Άλσος Βέϊκου, το κλειστό γήπεδο, ταρτάν στο στίβο του γηπέδου ποδοσφαίρου, με ένταξη των έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
2. Θεωρείται ότι το Γαλάτσι έχει επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις, τι δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον;
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ανεπαρκείς. Ωστόσο πρέπει να αξιοποιηθούν τα περιφερειακά γήπεδα προκειμένου να γίνουν άμεσα λειτουργικά (διαμόρφωση δαπέδων, στέγαστρα κλπ.)
Επίσης, διαμόρφωση γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 στο Άλσος Βέϊκου, στο χώρο που προοριζόταν για τη διαμόρφωση του Βοτανικού Κήπου.
Αξιοποίηση χώρων εντός του ΠΑΛΑΙ για αθλητική δραστηριότητα στις αίθουσες πέρα της κεντρικής σάλας.
Δημιουργία χώρων αναψυχής και αθλητισμού στη περιοχή που αναδασώθηκε το 2002 μεταξύ Λόφου Κόκκου και Άλσους Βέϊκου, που προβλέπονται σε δασική αναδασωτέα περιοχή.
3. Στη πόλη μας δραστηριοποιούνται Αθλητικοί Σύλλογοι με ομάδες σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, και αθλητές – αθλήτριες με συμμετοχή στις Εθνικές Ομάδες της Χώρας μας. Πως θεωρείτε ότι έπρεπε να αντιμετωπίζονται από τον οικείο Δήμο τους;
Ηθική και υλική επιβράβευση των ομάδων και των αθλητών που διακρίνονται και προέρχονται από αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας.
4. Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε το φαινόμενο να σπαταλούνται χρήματα σε γιορτές και «πολιτισμικά» πανηγύρια, αδιαφορώντας πλήρως για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης. Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;
Περικοπή των δαπανών αυτών σε αναλώσιμα προϊόντα, π.χ. γιορτές – πολιτισμικά προϊόντα, και ενίσχυση των υποδομών του ερασιτεχνικού αθλητισμού της πόλης.
Έμμεσα επιστροφή παροχών στους Δημότες και ιδιαίτερα στους νέους.
5. Ευρισκόμενοι, ακόμα, μέσα στην οικονομική κρίση, ποιες θα είναι οι πηγές χρηματοδότησης για τα σχέδια σας που μας αναφέρατε παραπάνω;
Διεκδικούμε πόρους από τη ΓΓΑ, ένταξη μελετών σε ΕΣΠΑ, εξορθολογισμός υπηρεσιών και περικοπή δαπανών σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που το αποτέλεσμά τους εξαντλείται με την ολοκλήρωσή τους.
Η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού για μας είναι δέσμευση μας που προϋποθέτει την ενημέρωση μέσα στα σχολεία και τη διαμόρφωση ανάλογης κουλτούρας και ταυτόχρονα θωρακίζει τη νεολαία μας από τις προκλήσεις και τους κινδύνους (όπως ναρκωτικά, πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών μέσων κλπ.) της εποχής μας. Ταυτόχρονα μέσα στην οικονομική κρίση ενισχύουμε τη κοινωνική συνοχή, μέσα από τη στήριξη αθλητικών σωματείων.
Δείχνουμε τον άλλο δρόμο μέσω του Αθλητισμού!