Είστε εδώ
Αρχική > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ > Με τα μάτια στο Παρίσι

Με τα μάτια στο Παρίσι

ΧΑΡΕΣ και …αχχχ στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ 2024!

Συνεχίζονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, που άρχισαν στις 27 Ιούλη και ολοκληρώνονται σιγά-σιγά μέχρι τις 10 Αυγούστου, με την Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα να έχει ήδη 7 συνολικά μετάλλια σε ατομικά αθλήματα, αρκετά αααχχχ και μερικές στο παραλίγο επιτυχίες στα ομαδικά σπορ.

Τα “επαγγελματικά” αθλητικά sites είναι γεμάτα με λεπτομέρειες και ρεπορτάζ για όλα τα αθλήματα, όλα τα παρασκήνια και όλα τα κουτσομπολιά, τροφή στη καλοκαιρινή ραστώνη μας.

Το σίγουρο στα δικά μας μάτια είναι τα συγχαρητήρια που αξίζουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, και ειδικά αυτοί που πέτυχαν τους στόχους τους παρά τις ελλείψεις σε υποδομές και προγράμματα προετοιμασίας, παρά τους “τραμπουκισμούς” όλων των ειδών, αλλά και την παρουσία της επίσημης πολιτείας μόνο στις φωτογραφίες της επιτυχίας.

Το άξιο προσοχής και ταυτόχρονα μεγάλο ερωτηματικό για τον Ελληνικό Αθλητισμό γενικότερα είναι, ότι με τόσους πολλούς γνώστες και κριτές των αθλημάτων πως είναι δυνατόν να μην έχει παντού επιτυχίες?

Έχουμε την αίσθηση ότι αν μόλις το 1/1000 των όσων κρίνουν και προτείνουν στα social media λύσεις, είχαν εισακουσθεί, τότε μάλλον θα έπρεπε να είμαστε από τις χώρες με τις μεγαλύτερες συλλογές μεταλλίων στο κόσμο.

Από την άλλη, αν κοιτάξουμε με αυστηρή κριτική ματιά τη πραγματικότητα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, τότε εύκολα θα καταλάβουμε ότι όσο αυτό το οικοδόμημα, που λέγεται Αθλητισμός, οργανώνεται και διοικείται από άτομα διφορούμενης ικανότητας, γνώσης και ηθικής, τόσο το μέλλον θα είναι δυσοίωνο.

Αλλά για να αποδώσουμε “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”, ευχαριστούμε ατομικά κάθε ένα ξεχωριστά:

Διαβάστε

Σχετικά άρθρα

Πάνω