Είστε εδώ
Αρχική > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > ΛΟΦΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ: Αρχή έργων ανάπλασης

ΛΟΦΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ: Αρχή έργων ανάπλασης

ΚΟΨΕ ΔΕΝΤΡΑ – ΣΚΑΨΕ – ΡΙΞΕ ΜΠΕΤΟΝ  για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Μια απογευματινή βόλτα, με καύσωνα, στο Λόφο Παιδιού, και τα έργα ανάπλασης ορατά μπροστά μας. Κομμένα δέντρα, σκαμμένα χαντάκια, σιδερόβεργες, μπετόν! Πολλά τα παράπονα των περιπατητών του λόφου από την εικόνα που βλέπουν.

Στο όνομα της ανάπλασης, η ένταξη της κατασκευής στο φυσικό περιβάλλον του μικρού πευκοδάσους του λόφου, είναι προς το παρόν, ορατή μόνο στα σχετικά σχέδια του έργου που βρίσκουμε στο https://galatsidevelopment.gr/gia-tin-epilogi-anadochoy-kataskeyis-ergoy-me-titlo-anaplasi-lofoy-toy-paidioy/.

Αν εφαρμοστούν όλα όσα αναφέρονται στις σχετικές μελέτες, τότε θα  πρέπει να περιμένουμε να δούμε μια ανάπλαση που να «δένει» με το φυσικό περιβάλλον, με ξυλοκατασκευές, με φιλικά υλικά για το περιβάλλον, αθλητικούς χώρους και με νέες φυτεύσεις δέντρων, θάμνων και λουλουδιών.

Διαβάζοντας τα σχετικά κείμενα του έργου, μας δημιουργήθηκε όμως η εξής απορία:

Τα κείμενα και σχέδια αναφέρονται στην Α’ Φάση του έργου, ενώ δεν υπάρχει καμμιά αναφορά στη Β’ Φάση παρά μόνο σαν  σημείωση στο γενικό σχέδιο κάτοψης. (δείτε σχέδιο).

Η Α’ Φάση αφορά στην ανάπλαση της “κορυφής” του λόφου, ενώ η Β’ Φάση αφορά στη διαμόρφωση του υπάρχοντος πευκοδάσους με διαδρόμους περιπάτου, κιόσκια και παγκάκια ξεκούρασης κλπ.

Πως θα χρηματοδοτηθεί η Β’ Φάση; Πότε θα εκτελεστεί η Β’ Φάση; Υπάρχουν υπεύθυνες απαντήσεις και που;

Στο επίσημο Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ) / Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), διαβάζουμε:

«Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία σύναψης σύμβασης
Τίτλος: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΟΦΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Σύντομη περιγραφή:
Το δημοπρατούμενο έργο αφορά την Α΄ φάση της ανάπλασης του Λόφου του Παιδιού  στο Γαλάτσι. Πρόκειται για ένα πάρκο σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Πασσώβ, Δρίσκου, Αλτέως, Σπον, Κέας, Βέλλερ, Κύθνου, Τριανταφύλλου, Ιππόλυτου, Καστελίου, Σκιάθου και Αθλητικού Συγκροτήματος  του Δήμου Αθηναίων.
Αριθμός αναφοράς αρχείου που αποδίδεται στον φάκελο από την αναθέτουσα αρχή ή τον αναθέτοντα φορέα (εάν υπάρχει):
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΗΔΗΣ – Α/Α ΕΣΗΔΗΣ
192560 / Η ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 34/26-01-2023 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

Επομένως, η Β’ ΦΑΣΗ θα είναι νέο έργο που θα πρέπει να βρεί χρηματοδότηση και να ακολουθήσει το νόμιμο δρόμο συμβασιοποίησης και κατασκευής.

Πότε θα γίνει αυτό; Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ένα ακόμη έργο που ανακοινώθηκε πανηγυρικά προεκλογικά των δημοτικών εκλογών θα ολοκληρωθεί σε δύο – τουλάχιστον – φάσεις (2 υποέργα)!

Κάποιος να ενημερώσει το λαό του Γαλατσίου;

Διαβάστε

Σχετικά άρθρα

Πάνω