Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Καταστροφική “πράσινη” παράνοια

Καταστροφική “πράσινη” παράνοια

Λίμνη Κρεμαστών – Θέα από Βορρά!

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ και ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ στη λίμνη ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ?

Το μεγάλο θέμα της καταστροφής του περιβάλλοντος στο όνομα της “πράσινης” ανάπτυξης, και πως αυτή καταστρέφει το περιβάλλον και ειδικά το δάσος, το έχουμε αναδείξει και εμείς με λεπτομέρειες στο άρθρο μας “Δάση Έλατου η Ανεμογεννήτριας?”.

Η καταστροφική μανία του περιβάλλοντος στο όνομα της “πράσινης” – υποτιθέμενης – ανάπτυξης συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα! Επεκτείνεται πέρα από τις κορυφογραμμές, σε λίμνες, θάλασσες, βοσκοτόπους και ρεματιές.

Οι τοπικές κοινωνίες που βλέπουν τον κίνδυνο ανατροπής του τρόπου ζωής τους έχουν ξεσηκωθεί! Με κάθε νόμιμο τρόπο προσπαθούν να σταματήσουν την ταχεία εξάπλωση της καταστροφής.

Πολλές οι προσφυγές στο ΣΤΕ από ΟΤΑ και Περιβαντολογικές Οργανώσεις. Κάποιες έχουν ήδη κερδηθεί, πρέπει να κερδηθούν όλες!!!

Η καταστροφή είναι ήδη κάτι περισσότερο από φανερή στο μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας, και προβλέπεται χειρότερη στη συνέχεια…

Στην Ευρυτανία, Τοπικοί Πολιτιστικοί, Περιβαντολλογικοί και Ορειβατικοί Σύλλογοι, οργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο για τη προστασία των τεχνιτών λιμνών, των βουνών και των βοσκοτόπων απέναντι στα σχέδια εγκατάστασης πλωτών Φωτοβολταϊκών, Ανεμογεννητριών και Μικρών Υδροηλεκτικών έργων σε όλη την Ευρυτανία, το μοναδικό καταπράσινο κομμάτι της Ελλάδας.
Οφείλουμε όλοι μας να τρέξουμε σε αγώνες για ανάκληση των αδειών και των σχεδίων καταστροφής του μοναδικού μας φυσικού πλούτου!

Το κάλεσμα του Συλλόγου Αγιατραδιτών Ευρυτανίας:

“Το τελευταίο, ιδιαίτερα, διάστημα η αρμόδια αρχή ενέργειας έχει εκδώσει πάμπολλες άδειες παραγωγών για ανανεώσιμες πηγές ενέγειας σε όλο το Νομό Ευρυτανίας (Ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά και μικρά υδροηλεκτρικά).
Με την αλόγιστη δέσμευση υδάτινων πόρων και ολόκληρων περιοχών παρθένων δασών, ακόμη και σε περιοχές Natura χωρίς καμιά πρόβλεψη προστασίας του περιβάλλοντος, ο κίνδυνος για την καταστροφή της βασικής και κυρίαρχης πηγής ζωής στην ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλος.
Το δάσος, οι πηγές, τα ποτάμια και οι λίμνες αποτελούν για τους κατοίκους της Ευρυτανίας και της ευρύτερης περιοχής τις βασικές πηγές διαβίωσή τους στον τόπο τους. Η αξιοποίησή τους, είτε μέσω της κτηνοτροφίας, της μελισσοκομίας, της ιχθυοκαλλιέργειας πέστροφας, της ξυλείας κλπ., είτε μέσω του τουριστικού προιόντος που βασίζεται στο φυσικό πλούτο της περιοχής κρατά όσο πληθυσμό έμεινε ακόμα στην περιοχή.
Ο Σύλλογος μας για τους παραπάνω λόγους κοινοποιεί και καλεί τα μέλη του, τους Ευρυτάνες και τους φίλους να συστρατευτούν και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, την Κυριακή 30 Ιουνίου.”
Είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των Συλλόγων κάθε περιοχής, για μαχητική διεκδίκηση ανατροπής των σχεδίων καταστροφής του περιβάλλοντος. Καλά τα πανηγύρια και οι χοροί στα χωριά και στα αστικά κέντρα, αλλά δεν αποτρέπουν το έγκλημα στο περιβάλλον!
ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ
ΟΧΙ Πλωτά φωτοβολταϊκά στις τεχνητές λίμνες Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου
ΟΧΙ Φωτοβολταϊκά στους βοσκοτόπους
ΟΧΙ αντλησιοταμιεύσεις – ΟΧΙ ανεμογεννήτριες
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ., στην γέφυρα Τατάρνας
Διαβάστε

Σχετικά άρθρα

Πάνω