Είστε εδώ
Αρχική > ΟΛΕΣ οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Ανεμογεννήτριες: Κι όμως “ζεσταίνουν” το πλανήτη!

Ανεμογεννήτριες: Κι όμως “ζεσταίνουν” το πλανήτη!

“ΚΑΙΓΕΤΑΙ”  Η ΕΛΛΑΔΑ από όλες τις μεριές!

Έρευνες, από χρόνια, που ποτέ δεν έτυχαν της αντίστοιχης με τη σημασία τους δημοσιότητα, βγάζουν “κόκκινη” κάρτα στις ανεμογεννήτριες.

Οι εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών έχουν αυξηθεί ασύστολα με τη δικαιολογία της μείωσης χρήσης ορυκτών καυσίμων, αλλά η εξαγωγή ενέργειας από τον αέρα φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο αθώα για το περιβάλλον.

Ο άνεμος πάντα δρόσιζε τη γη, αλλά καθώς συλλέγεται περισσότερη αιολική ενέργεια, αυτό αυξάνει ακούσια τη θερμοκρασία του πλανήτη και μειώνει την υγρασία του εδάφους μειώνοντας την ανάμειξη του αέρα στην επιφάνεια της γης και πάνω από αυτήν!!!

Αμερικανικές και Γερμανικές μελέτες, άγνωστες στο ευρύ κοινό, επιβεβαιώνουν αυτή την υπόθεση.

Οι Lee Miller και David Keith του Χάρβαρντ δημοσίευσαν τη μελέτη τους το 2018 στο ακαδημαϊκό περιοδικό  Joule. Το συμπέρασμα ήταν ότι η ανάμειξη θερμότερου αέρα και ψυχρότερου αέρα οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 0,54 βαθμούς Κελσίου στις περιοχές όπου θα βρίσκονται οι ανεμογεννήτριες.

Μια γερμανική μελέτη από τους Wang et al (2023), υποδηλώνει ότι οι 30.000 βιομηχανικές ανεμογεννήτριες προκαλούν περιφερειακές ξηρασίες όπως έλλειψη βροχοπτώσεων. Η Βόρεια Γερμανία, για παράδειγμα, έχει υψηλή συγκέντρωση των ανεμογεννητριών και έχει δει μια ασυνήθιστη περίοδο ξηρασίας από το 2019. Η μελέτη Wang επιβεβαιώνει τις προηγούμενες προσομοιώσεις μοντέλων της κλιματικής αλλαγής από αιολικά πάρκα, π.χ. από τους Zhou et al (2013). 

Τα αιολικά πάρκα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ωστόσο, οι τρεις μελέτες (Zhow 2013, Miller/Keith 2018 και Wang 2023), δείχνουν ότι αλλάζουν επίσης το τοπικό κλίμα τόσο με υψηλές θερμοκρασίες τη νύχτα όσο και με μείωση της υγρασίας του εδάφους τόσο καθοριστικής σημασίας για την παραγωγή τροφίμων. 

Η μελέτη Wang αποδεικνύει ότι η υγρασία του εδάφους μειώνεται από τα αιολικά πάρκα όχι μόνο κατά του ανέμου αλλά και κατά του ανέμου. Η πολυδιαφημισμένη καταστροφική αλλαγή του κλίματος θα μπορούσε τώρα να προκληθεί από την εισαγωγή ανεμογεννητριών που αυξάνουν τη θερμοκρασία της επιφάνειας ενώ στεγνώνουν το υποκείμενο έδαφος. 

Βασική πηγή του άρθρου μας είναι η δημοσίευση στο LinkedI του Ron Miller, PE, MBA, CEM, REP

https://www.linkedin.com/pulse/do-wind-turbines-add-global-warming-ron-miller-pe-mba-cem-rep/

Συμπερασματικά, οι Γερμανικές εταιρίες έχοντας πρόβλημα διάθεσης της παραγωγής τους σε ανεμογεννήτριες στη χώρα τους, κατέκλυσαν τη χώρα μας μέσα από πρόθυμους ντόπιους επιχειρηματίες και πολιτικούς με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά, ξηρασία, καύσωνες, μείωση αγροτικής παραγωγής… η κλιματική αλλαγή είναι 100% προιόν της ανθρώπινης απληστίας!

Καλό σας βράδυ…

 

Διαβάστε

Σχετικά άρθρα

Πάνω